Barcile gonflabile Kolibri- informatii complete!

Ultima modificare: 21/02/2024 de catre Radu Ionut Dascalescu

 

Barcile Kolibri sunt ideale daca esti in cautare de o ambarcatiune gonflabila usoara, compacta, rezistenta, sigura si nu in ultimul rand usor de montat. Nu ocupa un spatiu generos si poate fi utilizata pe orice tip de apa. Barcile gonflabile Kolibri sunt cele mai cautate ambarcatiuni in Europa!

Barcile gonflabile Kolibri: ambarcatiuni usoare, manevrabile si rezistente

Timpul liber pentru multi inseamna escapade in natura. Explorarea mediului acvatic intr-o ambarcatiune are foarte multi adepti. Nu in ultimul rand, barcile pneumatice sunt cea mai compacta solutie existenta pentru pescuit sau vanatoare. Fie ca este agrement, pescuit sau vanatoare, Kolibri ofera o gama variata de barci gonflabile in functie de necesitati si scenarii de utilizare.

Tehnologie barci pneumatice produse de Kolibri

Cea mai mare provocare in industria barcilor pneumatice este reprezentata de un cumul de necesitati care trebuie sa ofere echilibru utilizatorului. Greutatea totala, rezistenta la factorii de mediu sau contactul cu suprafete dure, sunt doar cateva dintre acestea. Se mai adauga la reteta si posibilitatea de atasare a motoarelor fie electrice fie termice. Spatiul interior utilizabil este elementul cheie care echilibreaza dotarile si evidentiaza nivelul de confort in exploatare.

Materie prima utilizata la barcile gonflabile Kolibri

Kolibri si-a inceput activitatea in industria productiei ambarcatiunilor gonflabile de mici dimensiuni in anul 1995 in Ucraina. Pe parcursul anilor si-a imbunatatit atat metoda de productie cat si calitatea materialelor utilizate. Astfel modelele actuale sunt realizate dintr-o membrana PVC multistrat (policlorura de vinil). Mai precis 5 astfel de straturi a caror densitate variaza intre 850 si 1100 g/m². Materia prima este asigurata de fabrici recunoscute in domeniu din tari precum Germania, Franta sau Coreea de Sud.

Cele 5 straturi sunt conectate cu ajutorul unui adeziv de tip gel. Datorita numarului de straturi existent, creste nivelul de impermeabilitate. Totodata, membrana astfel obtinuta este extrem de rezistenta la contactul cu suprafete dure, isi mentine forma si sigileaza etans aerul din interiorul balonului(camera gonflabila).

Membrana PVC isi mentine coeficientul de elasticitate gratie aditivilor prezenti in straturile PVC. De asemenea, propietati importante sunt rezistenta la radiatii ultraviolete, apa sarata si nu in ultimul rand o manevrabilitate buna pentru desfacere sau pliere la o temperatura cuprinsa intre -30°С și + 60°С.

Tehnologie de asamblare barci pneumatice Kolibri

Pentru debitarea barcilor pneumatice, Kolibri apeleaza la tehnologii precum sudura la frecventa inalta si sudura cu aer cald. In ambele situatii, se exploateaza caldura degajata prin cele doua tehnici, fiecare deservind anumiti pasi in procesul de fabricatie. Astfel, membrana este supusa primului proces tehnologic descris, in vreme ce imbinarile sunt sigilate suplimentar prin tehnica sudurii cu aer cald. In ambele situatii, elasticitatea materialului nu este afectata.

Compartimentarea barcilor Kolibri

Pentru a respecta si a se alinia cu legislatia in domeniu, Kolibri ofera in functie de modelul de barca pneumatica produs, intre 2 pana la 5 compartimente separate (camerele gonflabile). Structura modulara obtinuta este interconectata cu stabilizare pentru presiune prin pereti despartitori a caror terminatie este de tip con.

Imbinarile la barcile gonflabile Kolibri

Imbinarile joaca un rol extrem de important in cazul barcilor pneumatice. Sunt un punct sensibil care necesita o atentie sporita. Este locul prin care aerul poate iesi sau apa infiltra in compartimentul interior. Sudura la frecventa inalta implica suprapunerea membranei PVC si ulterior expunerea la temperaturi ridicate. Suplimentar, un strat din aceeasi membrana sigileaza zona de jonctiune cu ajutorul unui adeziv special aplicat la temperaturi ridicate. Aceeasi metoda deserveste atasarea de auxiliare barcilor in functie de model.

Tipuri de barci gonflabile Kolibri

In functie de tipul activitatii, Kolibri propune o gama larga de barci gonflabile cu destinatii variate. Criterii precum numarul de utilizatori, spatiul interior utilizabil ori sarcina maxima admisa, ambarcatiunile acopera toate scenariile in care suntem nevoiti sa apelam la o astfel de solutie. Barcile sunt sigure, rezistente, usoare si compacte. Modelele disponibile permit motorizare variata ca putere si tipologie ( motor termic sau electric).

Barcile gonflabile Kolibri cu vasle si suport motor atasabil

Aceasta clasa de barci pneumatice include trei serii, avamd ca principal element disticnct doar doua compartimente gonflabile. Marimile difera in functie de serie si numar de utilizatori. Profilul de tip “O” caracterizeaza clasa din punct de Vedere constructiv. Anumite modele permit atasarea unui motor.

Seria Kolibri Super Light -barci pentru un singur utilizator

Prima serie in clasa ei, este caracterizata de dimenziunile reduse, fiind destinata unui singur utilizator. Cele trei modele de barci gonflabile Kolibri Super Light sunt ideale a fi utilizate la pescuit in zone greu accesibile. Avand o greutate redusa si extrem de compacte, pot fi transportate cu usurinta si montate intr-un timp extrem de scurt. Ideale pentru cei ce pescuiesc la rapitor pe lacuri sau amenajari piscicole de mici dimensiuni.

Dimensiuni barcile Kolibri Super Light

Seria propune trei lungimi pentru a acomoda utilizatorul in primul rand, dar fara a face rabat la bagajeria acestuia. Avand o destinatie variata ca exploatare, dar limitata la o singura persoana, seria este disponibila in 3 marimi ca lungime : 190 centimetri, 210 centimetri si 230 centimetri. Bancheta este reglabila pentru un plus in optimizarea spatiului interior utilizabil. Astfel, pescarul poate decide modelul care il avantajeaza mai mult. Modelele nu sunt prevazute cu podina sau chila gonflabila.

Seria Kolibri Standard

Kolibri Standard pastreaza caracteristicile de baza ale clasei in care este incadrata. Cele doua compartimente gonflabile insa sunt modificate prin inaltimea balonului. Seria Standard este gandita pentru maxim 3 utilizatori. Practic, spatiul interior utilizabil este mai generos si permite o capacitate de transport mai mare. Fie ca discutam de 3 utilizatori sau un volum mai mare de bagaje in cazul unuia singur, spatiul ramane nucleul modelului.

In clasa barcilor gonflabile cu vasle Kolibri, seria Standard iese in evidenta prin stabilitate. Incepand cu aceasta serie, putem discuta si de atasarea unui motor fie termic, fie electric. De mentionat este ca absolut toate modelele din serie sunt dotate cu sistemul de atasare motor fara a include placa si tijele adiacente acestuia.

Dimensiuni barcile gonflabile Kolibri Standard

Descoperim astfel 6 modele prezente in serie, gandite de la 1 pana la maxim 3 utilizatori. Primele 4 lungimi disponibile, 220 centimetri, 240 centimetri, 260 centimetri si 280 centimetri sunt gandite pe o inaltime a balonului (diametru) de 34 de centimetri. In functie de lungime, variaza si spatiul util interior disponibil. De asemnea, sarcina utila recomnadata fluctueaza in functie de modelul ales.

Seria mai ofera doua modele de 280 si 300 de centimetri cu o modificare majora in ce priveste inaltimea balonului. Avand 38 de centimetri, este mult mai confortabila si mai stabila in conditii de exploatare pe ape deschise unde sunt prezente valuri.

Seria Kolibri Profi

Descoperim primele modelele in seria destinata, proiectata si gandita pescuitului ca activitate principala. Modificarile majore se regasesc in prova care are o forma usor ascutita pentru o manevrabilitate ridicata si un profil hidrodinamic crescut.

Astfel, aduce un plus si in cazul escapadelor cu familia la malul apei in cazul plimbarilor pe apa. Aceasta serie acomodeaza maxim 2 persoane iar sarcina totala variaza in functie de modelul ales. Si in cazul acestei serii, vom primi sistemul de atasare al suportului de motor, fara a include placa si tijele adiacente. Motorizarea nu poate depasi 3.5 CP.

Dimensiuni barcile Kolibri Profi

Avem de ales intre trei modele din punct de vedere al lungimilor disponibile. Mai exact, cele trei variante sunt de 250 centimetri, 270 centimetri si 290 centimetri. Sunt suficiente din toate punctele de vedere. De retinut este ca aceste ambarcatiuni au fundul plat.

Barcile gonflabile Kolibri cu oglinda motor

Pentru o mobilitate ridicata si o rata de acoperire mai mare a suprafetelor explorate, prezenta motorului este indicata. Parametrii de stabilitate se modifica, astfel incat Kolibri propune in aceasta clasa de barci gonflabile 6 serii.

Fiecare serie are particularitati bine definite pentru a oferi utilizatorului o gama variata de alegeri. Totodata, cele 6 serii de barci gonflabile Kolibri disponibile in clasa barcilor cu motor sunt definite anumitor tipuri de ape pe care sunt recomandata a fi utilizate.

Seria Kolibri Standard

Modelele de barci gonflabile Kolibri in aceasta serie implica si modificari constructive. Membrana PVC are densitate mai mare de 950 grame pe metrul patrat. De asemenea, compartimentele gonflabile sunt prevazute cu supape de supra presiune. Inaltimea balonului variaza intre 38 de centimetri pana la 42 in cazul celei mai mari barci pneumatice din serie.

Dimensiuni barcile Kolibri Standard

Cele 6 modele existente sunt disponibile in mai multe culori si acopera o gama larga de marimi. Cea mai mica este destinata unui singur utilizator, avand o lungime de doar 200 de centimetri.

Compacta si usoara, permite o motorizare de maxim 3.5 cai putere. Variantele urmatoare de 245, 260, 280, 300 si 330 de centimetri lungime ofera alte valori din punct de vedere al capacitatii motorizarii ce poate fi atasata.

Seria Kolibri Light

Odata cu seria de barci gonflabile Kolibri Light, producatorul implementeaza poate cea mai importanta optiune. Chila gonflabila mai precis. Acest element ofera o stabilitate mai mare a ambarcatiunii in conditii de val, o tinuta de drum mai buna si o imbunatatire majora a profilului hidrodinamic. Motorizarile permise in serie pleaca de la maxim 5 cai putere pentru primul model si 15 cai putere pentru versiunea de 330 centimetri.

Dimensiuni barcile Kolibri Light

Seria include 3 modele in acest caz. Din denumire se face referire la barci pneumatice usoare, raportand termenul la dotarile si lungimile existente in gama. Astfel avem de ales intre 270, 300 sau 330 centimetri lungime totala. Indiferent de model, balonul are un diametru de 42 de centimetri.

Seria Kolibri Profi

Odata cu modelele seriei Profi, Kolibri pune accent pe viteza, manevrabilitate si confort. Cele 6 dimensiuni disponibile impresioneaza prin constructie si dotari. Podina este inclusa in pachetul de baza si difera in functie de lungimea ambarcatiunii, ca tipologie. Terminatia camerelor gonflabile ( forma ascutita conica) reflecta stabilitatea la viteze mari sau in conditii de manevre evazive.

De asemenea, seria pleaca ca membrana (densitate) de baza de la varianta de 950 grame /metrul patrat, ajungand pana la 1100 grame/ metro patrat pentru versiunile mari ale seriei. Motorizarile variaza de la 5 pana la 20 de cai putere.

Sumarizand, seria Profi de barci gonflabile Kolibri este cea mai apropiata de necesitatile prezente in pescuit. Constructiv, se preteaza atat lacurilor cat si apelor curgatoare. Totodata, incepand cu aceasta serie, apare la specificatiile tehnice glisajul. O conditie de baza pentru cei care exploreaza suprafete mari si au nevoie de viteze pentru a economisi timp.

Dimensiuni barcile gonflabile Kolibri Profi

Avem de ales intre 6 modele disponibile in aceasta serie de barci pneumatice. Lungimile disponibile pleaca de 245 centimetri, fiind urmate de 260, 280, 300 de centimetri. Ultimele doua modele din gama de 330 respectiv 360 de centimertri sunt gandite pentru pana la 5 utilizatori si un volum mai mare de bagajerie.

Seria Kolibri DSL

Seria de barci gonflabile Kolibri destinata navigatiei pe mare. SL este abrevierea pentru “Sea Line”, altfel spus barci gonflabile marine. Sunt realizate exclusiv din membrana cu densitate de 1100 grame /metru patrat. Chila gonflabila este o necesitate in cazul acestei serii.

De asemenea, producatorul include podina de aluminiu optional. Toate modelele vin echipate din fabrica cu podina de tip “tego”. Acest placaj fenolic, este o placa fabricata dintr-un material compozit rezistent la apa, compus dintr-un miez de lemn și un strat superior de rasina fenolica.

Dimensiuni barcile gonflabile DSL

In functie de modelul ales ca lungime, avem 4 sau 5 compartimente gonflabile. Capacitatea de transport este generoasa in cazul seriei, acomodand de la 4 pana la 6 utilizatori.

Cele 4 variantre disponibile in serie pleaca de la 330 centimetri pana la 450 centimetri. Doua marimi intermediare sunt disponibile si reflecta numarul de utilizatori sau sarcina utila: 360 centimetri, respective 400 centimetri lungime totala.

Seria Kolibri DXL

Explorer reprezinta cea mai avansata solutie pe parte de barci gonflabile Kolibri in clasa medie si compacta. Destinatia acestor modele este atat pentru uz familial cat si profesional.

Diametrul balonului este 44 de centimetri iar membrana de baza are o densitate de 1100 grame pe metru patrat. Chila gonflabila este prezenta iar din fabrica se livreaza cu podina de aluminiu. Caracteristica de baza a seriei este rezistenta si capacitatea mare de transport la care se adauga un generos spatiu util interior.

Motorizarile termice disponibile variaza in functie de model de la 8 pana la 20 de cai putere. De departe in clasa lor cele mai avansate , mai stabile si mai hidrodinamice modele. Motorizarile recomandate pentru fiecare marime in parte denota faptul ca aceste bari pneumatice au fost proiectate pentru a putea fi exploatate in conditii aprige de vreme fara probleme. Totodata, densitatea materialului din care sunt confectionate inspira incredere si rezistenta crescuta la contactul cu diferite suprafete.

Dimensiuni barcile Kolibri DXL

Seria propune 4 lungimi: 270, 300, 330 si 360 de centimetri. Limitarea ca modele disponibile reflecta echilibrul intre greutate si consum de carburant. Seria este destinata celor care stiu ca au nevoie de rezistenta, viteza, manevrabilitate, stabilitate si in acelasi timp o ambarcatiune compacta.

Seria Kolibri XL Light

Explorer Light este versiunea care ofera avantajele gamei de barci gonflabile Kolibri Explorer intr-o maniera regandita pe transport. Practic se evidentiaza capacitatea de incarcare generoasa.

Dispare chila gonflabila, iar podina din dotare este de tip “ air deck”. Clar este o ambarcatiune destinata lacurilor. Vine construita pe o membrana cu densitate de 950 grame pe metru patrat. Se pastreaza diametru compartimentului gonflabil la 44 de centimetri.

Trei motorizari recomandate ce variaza de la 5 pana la 12 cai putere, in functie de model. Se remarca greutatea propie redusa si timpul scazut de montaj.

Dimensiuni barcile Kolibri XL Light

Seria propune trei dimensiuni. Astfel, gama de barci gonflabile Kolibri XL Light este disponibila in variantele de 270, 300 si 330 centimetri. Modelele acomodeaza volume mari de transport, pastrand un echilibru in zona compacta de barci pneumatice.

Barci gonflabile Kolibri pentru ape curgatoare recomandare

Navigarea cu o barca pneumatica difera in functie de tipul apei pe care va fi exploatata. Factori precum profilul bazinului ca suprafata, deschidere, amplasare geografica dicteaza tipul ambarcatiunii. Apele curgatoare pot fi rauri sau fluvii. Debitul acestora, adancimea si suprafata propriu zisa influenteaza navigatia cu o barca gonflabila. Stabilitatea este un criteriu important si nu in ultimul rand posibilitatea de motorizare a ambarcatiunii.

Prezenta chilei gonflabile este o necessitate care ofera stabilitate atat in deplasare si manevrare cat si in stationare. Factori meteorologici precum temperatura, presiunea atmosferica sau vantul impacteaza comportamentul barcii pneumatice. De aici apare nevoia prezentei supapelor de reglare a presiunii interne in camera gonflabila.

Din gama de barci gonflabile Kolibri, modele din clasa celor care constructiv permit motorizari termice atasabile sunt indicate. A doua particularitate este prezenta chilei gonflabile.

Barci pneumatice Kolibri pentru lacuri sau baraje recomandare

Lacurile se impart in functie de anumiti parametri: suprafata, deschidere, adancime. Acestia dicteaza si tipul de ambarcatiune gonflabila ce poate fi utilizata in siguranta. In functie de destinatia exploatarii si de preferintele utilizatorului, clasa de barci gonflabile Kolibri cu vasle poate fi luata in calcul.

Desi modelele nu sunt prevazute cu chila gonflabila, fundul plat si posibilitatea de achizitionare a unei podine ofera suficienta stabilitate. De asemenea, modelele vin echipate cu modulele de fixare ale unui suport motor ce se poate achizitiona separat. Constructiv, exista limitari in ce priveste puterea motorului. Chiar si asa, putinii cai disponibili vor oferi suficienta putere.

The post Barcile gonflabile Kolibri- informatii complete! appeared first on Blog TotalFishing.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Main Menu

Folosim cookie-uri și tehnologii asemanatoare pentru a-ti imbunatatii experienta pe acest website, pentru a analiza traficului și audiența website-ului. Inainte de a continua navigarea pe website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi pagina Termeni si Conditii. Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Mai mult

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close